Windlicht is een verhalenbundel met verrassende, liefdevolle, ontroerende verhalen met bijzondere ontmoetingen van mensen.

Alle verhalen hebben een ‘verborgen’ boodschap.

Elk verhaal resoneert met een kleur van het windmolentje.

Verhalen voortbewogen door de wind!

 

Lees hier een stukje uit de verhalenbundel Windlicht en laat je meeslepen door de woorden.

 

 

Het kloppend hart van Minerva

 

Welkom in mijn onderkomen Pannamo Palace," zegt Kazimir vriendelijk. Maria ziet vanuit haar ooghoeken dat hij moeite heeft zijn gelaat in de plooi te houden. " Erg mooi, maar het is niet verstandig om hier naar binnen te gaan."  " Ik begrijp uw terughoudendheid volkomen, maar geloof me, dat ik niet zomaar een onbekende vrouw mijn hof toelaat. U moet weten dat ik van koninklijke afkomst ben en geen onverwacht bezoek mag meebrengen. Voor u wil ik een uitzondering maken. Uw schoonheid heeft mij verblind. Ik wil u de mogelijkheid schenken om uw ware ik aan mij te tonen. Daarom vraag ik u beleefd mij te volgen. "

Hij opent grote, bruine deuren en de entree is kolossaal. Maria stapt twijfelend over de drempel. Het plafond is rijkelijk versierd met schilderkunst. Overal waar Maria kijkt, ziet ze schittering van zilverkleurig sierwerk. Een paar uur eerder was ze haar hotelkamertje binnengestapt. Een eenvoudige ruimte voorzien van een bed met aan weerszijden een nachtkastje. Onder het raam een langwerpig, oud tafeltje, dat wiebelde toen ze haar weekendtas erop zette. Ze had alleen het belangrijkste meegenomen.

Kazimir trekt zachtjes aan haar hand. " Kom jonkvrouw, dan laat ik u mijn rijkdom zien. " " Waarom spreek je mij met u aan. Ik heet Maria."  " Wat u belieft, mijn Maria." 

Het duizelt voor haar ogen. Alle kamers zijn groot en rijkelijk versierd. De trap die toegang geeft tot de eerste etage is gemaakt van marmer. Hij opent een nieuwe deur.

 

 

Wil jij weten hoe dit afloopt en de verhalenbundel bestellen? Klik dan hier